Hrvatska stvara projekt je osmišljen s ciljem povećanja interesa za tehničku kulturu te općenito prirodoslovna i znanstvena područja ljudskog djelovanja kod mladih. Također, cilj je u mladima potaknuti proaktivnost i poduzetnički duh kroz stvaranje zajednice koja će ih usmjeravati i pružati im potporu.

Cilj projekta može se sažeti u izraz „osnaživanje kroz edukaciju“ (eng. empowering by education) što vodi do stjecanja novih kompetencija kod mladih ljudi koje im omogućuju hvatanje u koštac s novim izazovima koristeći se tehnologijom.

Osnivanje Code Clubova

Kroz projekt Hrvatska stvara u svakoj će se županiji u Republici Hrvatskoj osnovati dva nova Code Cluba, dakle ukupno 42 centra koja će pružati priliku za poučavanje više od 800 djece i mladih.
Osnivanjem Code Clubova proširivat će se njihova mreža. Tako će se povećati broj mjesta na kojima djeca i mladi mogu besplatno učiti programirati kroz igru. Osim toga, ta će mjesta djeci pružiti potrebne resurse (znanje i opremu u vidu STEMI Hexapod robota i online materijala za učenje) za upoznavanje sa STEM područjem.

Mladi kao digitalni stvaraoci

Na ovim web stranicama pratit će se napredak rada mladih koji sudjeluju u Code Clubovima te će se promovirati njihovi projekti na kojima rade. Praćenje napretka zamišljeno je kroz objavljivanje video blogova, s mladima kao autorima. Ti bi video blogovi pratili njihov napredak, probleme na koje putem nailaze, rješenja koja osmišljavaju, ideje koje im se rađaju i sve ostalo vezano uz njihov rad i učenje u Code Clubu.

 

Dodaj komentar