STEMI je tvrtka čija je misija privlačenje mladih u svijet znanosti, tehnologije i inovacije, tzv. STEM područje. Kroz svoje proizvode, tehnološke avanture, mlade transformira iz konzumenata tehnologije u stvaraoce i inspirira na poduzetništvo i stvaranje novih tehnologija.

STEMI hexapod je komplet u kojem se nalaze svi dijelovi i potreban alat za izradu pravog robota hodača. Uz robota dolaze i video upute na STEMI internet platformi pomoću kojih se uče mnoge stvari iz tehnologije i inženjerstva kao što je programiranje mobilne aplikacije, programiranje mikrokontrolera ili 3D modiranja.

Kao partner na projektu, djelatnici tvrtke će u svakoj županiji održat motivacijsko predavanje, odnosno ispričat priču osnovoškolcima o iskustvma vezanim uz gradnju tehnološke tvrtke koju su prepoznali svjetski giganti poput Amazona, Intela i Googlea. Zatim će napravit uvodnu Code Club radionicu u kojoj će djeca izradit vlastitu računalnu igricu. Novoosnovani Code Clubovi bi će na kraju dobiti STEMI Hexapod robote kako bi djeca mogla znanja usvojena u Code Clubu primijeniti u robotici i svom daljnjem stvaranju.

Dodaj komentar

Stvarajmo bolje društvo. Zajedno.

Vizija projekta Hrvatska stvara je probuditi i njegovati stvaralački duh kod djece i mladih u Hrvatskoj.

Cilj projekta je u svakoj županiji pokrenuti Code Clubove, centre u kojima će se osnovnoškolci u slobodno vrijeme moći nalaziti te besplatno učiti i stvarati nove tehnologije.

Stvaranje okruženja u kojem će mladi moći stvarati i ostvarit svoje potencijale dužnost je svih nas. Hrvatska stvara je platforma kroz koju zajedno u sinergiji možemo doprinijeti stvaranju bolje Hrvatske.

Priključi se